Tandblekningsmetoder

Tandblekning är en trend som ökat markant de senaste åren. Varför användningen av tandblekningsprodukter ökat så pass mycket är dock väldigt oklart. Det som ökat mest är användningen av tandblekning som man kan göra hemifrån.

Allt eftersom användningen ökat så ökar såklart antalet metoder och tandblekningsföretag som erbjuder dessa produkter. Det kan vara svårt ifall man är ny inom tandblekning att greppa skillnaden på de olika produkterna. Alla produkter har såklart sina för och nackdelar. Valet av tandblekningsmetod beror på hur länge man vill att behandlingen ska hålla, vad tandblekningen får kosta, och hur smidigt det hela ska gå till.

Bleka tänderna med skenor

Att bleka tänderna med skenor och tandblekningsgel är det äldsta och vanligaste metoden att bleka tänder. Metoden går i sin korthet ut på att man applicerar tandblekningsgel i bettskenor som man sedan stoppar i munnen där gelen får verka. Behandlingen ska upprepas en gång per dag under en vecka, lite beroende på återförsäljare.

Vitare tänder med tandblekningspenna

Tandblekningspennan är det smidigaste och oftast också billigaste alternativet att få vitare tänder. Det är en penna som är fyllt med gel för tandblekning som du helt enkelt stryker på tänderna. Fördelen med tandblekningspenna är att du kan välja vilka tänder du vill behandla ifall du av någon anledning har ojämna missfärgningar.

Ytterligare en fördel med att använda tandblekningspenna för att bleka tänderna är att den är liten och smidig. Man kan enkelt ta med sig den ifall man är på semester eller ifall man reser mycket i jobbet. På så sätt behöver man inte avbryta sin tandblekningskur.

Tandblekning med white-light

När man skaffar vitare tänder med white-light är det egentligen en blandning av att bleka tänderna med skena och klinikernas ljus-blekningar. Vad du gör är att du applicerar gel i skenor på samma sätt som vanligt. Skillnaden ligger i att du sätter en stark lampa mellan läpparna. Lampan förstärker tandblekningen och gör gelen mer effektiv.

Detta är en mycket effektiv metod ifall man vill ett vitare leende. Däremot är det dock relativt omständigt och ligger oftast lite högre i prisklass än andra alternativ. Det är det alternativ som ligger närmast de behandlingar man får ifall man besöker en tandblekningsklinik, och är väl värt pengarna ifall man är ute efter en effektiv tandblekning som håller länge.

White-stripes

White-stripes är en relativt ny metod för att bleka tänderna. Du trycker fast en remsa mot tänderna som är preparerad med blekmedel. Du låter därefter tejpen sitta kvar under behandlingstiden. Remsan som utgör själva tandblekningen är relativt tjock så att den formar sig efter tänderna.

Detta är den smidigaste metoden eftersom den inte kladdar eller sölar. Det gäller bara att fästa tejpen ordentligt. Väldigt smidigt alternativ för de som tycker det är svårt att säga på läpparna medan man väntar på att gelen från t.ex. En tandblekningspenna torkar.

Tandkräm

För de som fortfarande vill ha ett vitare leende men inte vill engagera sig så mycket finns det speciell tandkräm som är anpassad för tandblekning. Den är bara att använda precis som vanlig tandkräm och sedan njuta av ett vitare leende. Metoden är supersmidig efter du (förhoppningsvis) redan borstar tänderna. Perfekt för de som känner att de inte har några extra minuter på morgonen.